Het concept van een app voor kajakken lijkt een beetje contra-intuïtief, nietwaar? Waarom zou je een app nodig hebben voor een activiteit die vaak geassocieerd wordt met een pauze nemen van technologie?

Hoewel je je telefoon waarschijnlijk niet gaat gebruiken terwijl je aan het peddelen bent, zijn er een heleboel handige apps die je kunt downloaden voordat je het water op gaat.

Van weercontrole tot kaartroutering tot peddelinformatie, moderne technologie heeft het eenvoudig gemaakt om alle informatie die u nodig heeft om te peddelen binnen handbereik te hebben. Bekijk enkele van de apps waarvan wij denken dat ze jou als kajakker het meeste voordeel opleveren.

Interessant bericht: Kajakken in de Smoky Mountains

Beste gratis apps

Klaar voor ACA-peddel

De American Canoe Association heeft hun eigen app gemaakt. Ze zijn een gerenommeerde organisatie en hun app staat boordevol grondige informatie.

Je kunt omhoog kijken veiligheidstips en checklists voor uitrusting en vind drijfplannen die u kunt achterlaten als u op reis gaat. U vindt er getijden- en surfvoorspellingen, informatie over de rivieren en u kunt zelfs ACA-instructeurs bij u in de buurt vinden.

Het is een geweldige bron voor beginnende roeiers of voor degenen die willen deelnemen aan ACA-cursussen.

Polaris GPS

Je telefoon heeft al een ingebouwde GPS. Waarom zou je daar een aparte app voor nodig hebben? Het blijkt dat niet iedereen gelijk geschapen is. Hoewel je kaarten-app je misschien laat zien waar je bent als je in de file staat, zal het een stuk minder handig zijn als je midden in de natuur op het water bent.

Polaris heeft functies zoals een kompas, routenavigatiemogelijkheden, lengte- en breedtegraadmetingen, een hoogtemeter en meer. Het is je alles-in-één hulpmiddel om je op koers te houden tijdens het peddelen.

Het kan ook bijhouden hoe ver je bent gegaan. Een ander kenmerk dat veel lovende recensies oplevert, zijn de ingebouwde zeekaarten, zodat u de diepte en kenmerken van het water waarin u peddelt, kunt zien.

Eén nadeel: het is momenteel alleen beschikbaar voor Android-gebruikers. Als je geen risico wilt lopen met je telefoon op het water, kun je ook overwegen om deze aan te schaffen een afzonderlijk GPS-apparaat om mee te nemen.

Download het op Android.

Ga peddelen

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen met peddelen, kan deze app een geweldige manier zijn om je reis te plannen. Het is ontworpen om u een lijst met startpunten en rivierroutes te geven waarmee u door het hele land kunt peddelen.

De bijna 25.000 locaties worden in de app opgeslagen, zodat u kunt zoeken naar de volgende beste plek om uw kajak te nemen. De installatie is eenvoudig, dus u zult hem niet gebruiken voor gedetailleerde kaarten en informatie.

Maar als u alleen maar op zoek bent naar plaatsen om te beginnen en uw boot uit te varen, kan dit een geweldige hulpbron zijn. Gebruikers kunnen beschrijvingen van peddelplekken en lanceerpunten toevoegen om meer gedetailleerde informatie te geven, wat een leuke bijkomstigheid is.

Het is beschikbaar voor beide iPhone En Android telefoons.

Getijdenkaarten bij mij in de buurt

Als je aan de kust woont, is dit een geweldige app om te hebben. Hoewel je elders online getijdeninformatie kunt krijgen, maakt de app het superhandig om onderweg nauwkeurige informatie te krijgen.

Het heeft wereldwijde getijdenschattingen, zodat u kunt ontdekken wat de getijden doen voordat u het water op gaat. Als je van kajaksurfen houdt (ja, dat is een ding!) kun je erachter komen wanneer de beste branding plaatsvindt.

De app bevat ook weerradar- en maangegevens. De app laat zelfs gegevens zien nadat je de internetverbinding hebt verlaten, waardoor hij perfect is om mee de natuur in te gaan.

De app is beschikbaar voor iPhone En Android telefoons.

NOAA-weerradar

Waarschijnlijk heb je al een weer-app op je telefoon. Maar als het op de mijne lijkt, laat het je een klein plaatje zien van een zon of wolk met de hoge en lage temperatuur van de dag, en dat is het dan ook.

Hoewel het geweldig is om te controleren of het gaat regenen voordat je naar je werk gaat, werkt het niet als je op het water bent.

De NOAA-app toont gedetailleerde radarbeelden en realtime weerupdates. Als er een storm op komst is, kun je het pad ervan volgen en je volgende stappen bepalen voordat deze arriveert.

U kunt nauwkeurige temperatuurmetingen krijgen, inclusief een 'voelt als'-temperatuur, zodat u weet welke uitrusting u mee moet nemen op uw peddeltocht. Als er sprake is van zwaar weer, waarschuwt het u met waarschuwingen, zodat u niet overrompeld wordt.

Het is beschikbaar voor beide iPhone En Android telefoons ook.

Beste betaalde apps

Riviergegevens

River Data doet precies wat u denkt: het levert gegevens over rivieren. Gegevens over ruim 14.000 sites, om precies te zijn. Op de app kun je zien hoe snel een rivier stroomt, hoeveel zuurstof er in het water zit en nog veel meer. De informatie wordt elke paar uur bijgewerkt en geeft u de mogelijkheid om bij te houden hoe de omstandigheden veranderen.

Waarom is dit belangrijk voor kajakkers? In de eerste plaats zodat u weet waar u aan begint voordat u op pad gaat. U kunt erachter komen of het water stagneert en moerassig is voordat u er met uw boot naartoe gaat.

De app bevat ook een navigatiefunctie, zodat u gemakkelijk de weg naar elke locatie kunt vinden.

Het enige nadeel is dat deze app momenteel alleen beschikbaar is voor iPhone gebruikers.

Reisdagboek

Deze app is niet alleen bedoeld voor kajakkers, maar is ook een uitstekend hulpmiddel, vooral als je lange peddeltochten maakt. U kunt een reislogboek maken om te delen met vrienden en familie, compleet met foto's en beschrijvingen van uw reis.

U kunt uw kajaktocht ook vastleggen met een GPS-tracker en vervolgens markeringen toevoegen voor plaatsen waar u bent gestopt, favoriete bezienswaardigheden of andere interessante plaatsen.

Het dagboek maakt het gemakkelijk om te delen, maar het is ook een geweldige bron voor persoonlijk gebruik. Het kan u helpen bij het onthouden en noteren van de plaatsen waar u hebt gekajakt.

Je kunt het gebruiken op je iPhone of Android-telefoon.

KajakLog

KayakLog is vergelijkbaar met Trip Journal, maar is speciaal ontworpen voor kajaktochten. Het kan uw gemiddelde snelheid, de afstand en route van uw reis, windsnelheid en temperatuur registreren.

Het heeft ook een weersvoorspellingsoptie die u waarschuwt bij harde wind of zwaar weer. Een extra veiligheidsfunctie is de mogelijkheid om noodcontacten in te stellen die uw locatie kunnen volgen voor het geval u niet op tijd op uw geplande bestemming aankomt.

U kunt foto's en notities aan uw reis toevoegen, die u ook met vrienden kunt delen. De app is betaald, maar je kunt een gratis versie downloaden en deze gebruiken om vijf verschillende reizen bij te houden voordat je voor de service moet betalen. Dit kan een geweldige manier zijn om het uit te proberen en te kijken of u de betaalde investering wilt doen.

Deze app is beschikbaar voor iPhone.

Stream kaart VS

De Stream Map USA-app is duurder dan de meeste andere, maar is zeer uitgebreid. U kunt een kaart voor uw regio van het land kopen, of u kunt de complete set kopen.

Prijzen variëren van $ 9,99 tot $ 29,99. Het mooie van deze app is dat deze uitgebreide kaarten bevat van alle Amerikaanse waterwegen. Van grote rivieren tot kleine kreken: u kunt eenvoudig kaarten vinden, gegevens controleren en uw routes plannen.

Het combineert navigatiehulpmiddelen met realtime gegevens en logmogelijkheden. U kunt uw reis volgen en plaatsen markeren waar u bent gestopt of bezienswaardigheden die u wilt onthouden.

Kaarten en routebeschrijvingen kunnen ook worden opgeslagen voor offline gebruik. Als u het niet erg vindt om het geld uit te geven, kan het een handig hulpmiddel zijn bij het plannen van riviertochten. Ten slotte is het beschikbaar voor iPhone.

Hopelijk geeft deze lijst je inspiratie om het water op te gaan! Of je nu realtime weerberichten en surfomstandigheden of uitrustingslijsten en lanceerlocaties wilt, we weten zeker dat je met deze apps zult vinden wat je zoekt.

Hoewel dit onze favorieten zijn, zijn er nog talloze andere apps die handig zijn voor kajakkers. Technologie heeft het voor roeiers gemakkelijker dan ooit gemaakt om zich voor te bereiden voordat ze met hun boot het water op gaan.

Genoten De beste apps voor kajakken? Deel het met je vrienden, zodat ook zij de kajakhulpreis kunnen volgen.

Deel op Pinterest