BESTE OPBLAASBARE KAJAKS VOOR 3 PERSONEN HANDPOMP VERSUS VOETPOMP

Opblaasbare kajaks zijn de afgelopen jaren aanzienlijk stabieler en duurzamer geworden. Ze zijn ideaal voor op reis en voor degenen die thuis niet per se veel opbergruimte hebben voor een stijve kajak. 

Naarmate je gezin groeit, wordt het leuker om iedereen samen het water op te krijgen. Hiervoor heb je een kajak nodig die genoeg ruimte biedt voor iedereen en voor alle spullen die je mee wilt nemen. 

Je hebt ook een kajak nodig die stabiel kan blijven met meer dan 300 tot 400 kilo aan mensengewicht erin. Dit is een heel belangrijke factor, tenzij u (en uw gezin) echt meer wilt zwemmen dan peddelen.  

In dit artikel lichten we de 10 beste opblaasbare kajaks voor 3 personen uit. We geven ook definities van enkele veel voorkomende kajaktermen en een koopgids om u te helpen bij het kiezen van een opblaasbare kajak voor 3 personen die bij uw unieke behoeften past! 

Jargonbreker

Deskundige kajakkers kunnen vaak kajaktermen weggooien die anders in het dagelijks leven niet worden gebruikt. In dit gedeelte geven we korte definities van belangrijke kajaktermen en termen die uniek zijn voor opblaasbare kajaks. 

Skeg/volgvin

Deze term wordt enigszins door elkaar gebruikt onder kajakfabrikanten. Hoe je het ook noemt, het doel en de functie zijn in essentie hetzelfde. 

Een scheg is een vin die onder de romp van uw kajak in het water steekt. Het geeft je een beter vermogen om je kajak recht te houden als je peddelt in winderige omstandigheden of als je tegen zeestromingen vecht. 

Drop-steek 

Als het om kajaks gaat, verwijzen veel fabrikanten naar ‘drop-stitch’ als een soort materiaal. Maar het verwijst eigenlijk naar een breitechniek die (in kajaks en paddleboards) een extreem sterk weefsel tussen twee stukken stof produceert. 

Drop-stitching is de gebruikelijke techniek geworden voor de best presterende opblaasbare peddelvaartuigen die momenteel op de markt zijn. In sommige gevallen kunnen drop-stitch kajaks en paddleboards worden opgeblazen tot een druk tot 20 PSI. 

PVC

PVC is een soort materiaal dat wordt gebruikt bij het ontwerp van veel opblaasbare kajaks. Het staat voor polyvinylchloride en het is een synthetisch thermoplastisch materiaal dat in stijve en flexibele vormen kan voorkomen. 

PVC is een geweldig materiaal voor opblaasbare kajaks omdat het relatief goedkoop is en bestand is tegen roest of schimmel. Het is ook scheurbestendig en zacht genoeg om een ​​hele dag peddelen comfortabel te blijven. 

Ontkenning

Denier is een maateenheid voor textiel die de vezeldikte aangeeft van de afzonderlijke draden die in een stof worden gebruikt. Een hoger aantal deniers komt overeen met een dikkere, sterkere en duurzamere stof. 

Koopgids

Bij de aanschaf van een opblaasbare kajak voor 3 personen zijn er veel kenmerken die kunnen afleiden van wat u werkelijk nodig heeft. In deze Koopgids bieden we enkele van de belangrijkste factoren aan die de prestaties van een opblaasbare kajak bepalen. 

Maat

We beginnen hier omdat je waarschijnlijk wilt beginnen door ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is om je drie waarschijnlijke roeiers in de opblaasbare kajak van je keuze te laten passen. Lengte, breedte en cockpitdiepte zijn de drie belangrijkste afmetingen waarmee u rekening moet houden als het gaat om de afmetingen van de kajak. 

Voor langere peddelaars heeft een langere kajak uiteraard de voorkeur. Als u een kajak overweegt waar comfortabel drie personen in kunnen passen, is een lengte van drie meter waarschijnlijk het absolute minimum waar u zich prettig bij zou moeten voelen. 

Als je rekening houdt met de breedte, moet je ook rekening houden met eventuele extra uitrusting die je normaal gesproken meeneemt tijdens een peddelavontuur. Opblaasbare kajaks hebben aan weerszijden altijd grote buizen die de grootte van de cockpit verkleinen, dus kijk goed naar de specificaties van de fabrikant over de ‘cockpitgrootte’ en de totale breedte. 

Ook de diepte van de kuip is van belang als het gaat om de stabiliteit van uw opblaasbare kajak. In de meeste gevallen zal dieper beter zijn, vooral als je bedenkt dat er drie mensen (en hun waarschijnlijkheid om uit eigen beweging te bewegen) erin zitten! 

Skeg of geen Skeg

Als een opblaasbare kajak niet wordt geleverd met een scheg of volgvin, is het een vrij veilige gok dat hij niet zo goed zal presteren als de omstandigheden niet optimaal zijn. Tenzij je alleen gaat peddelen op dagen waarop er absoluut GEEN wind is, heb je een intrekbare, verwijderbare of permanente scheg nodig. 

Een intrekbare scheg blijft aan uw kajak bevestigd, maar kan afhankelijk van de omstandigheden omhoog of omlaag worden gebracht. Dit is ongebruikelijk bij opblaasbare kajaks, maar bestaat niet geheel. 

Verwijderbare skegs komen vaker voor. Deze klikken meestal op hun plaats in de romp van uw kajak en u zult doorgaans willen kiezen of u deze wel of niet wilt installeren VOORDAT u het water raakt. 

Een permanente scheg kan geweldig zijn als je regelmatig in winderige omstandigheden of bij sterke stroming peddelt. Het nadeel van een permanente scheg is echter dat u hierdoor niet in zeer ondiep water kunt peddelen, omdat deze de grond raakt en uw voortgang belemmert. 

Materialen

De materialen die worden gebruikt bij de constructie van een opblaasbare kajak bepalen de algehele duurzaamheid ervan. Over het algemeen zal dikker materiaal beter bestand zijn tegen lekke banden of scheuren. 

Het aantal deniers is een van de termen die je veel tegenkomt als je naar opblaasbare kajaks kijkt. Een hoger denieraantal betekent een dikker materiaal dat voor extra weerstand zorgt als uw kajak tegen rotsen botst. 

Veel van de beste opblaasbare kajaks beschikken ook over een versterkte hoes gemaakt van dik zeilachtig materiaal. Dit is een heel belangrijk kenmerk als u wilt dat uw opblaasbare kajak lang meegaat, omdat deze de schade door langdurige blootstelling aan zonlicht en krassen door vuil of zand op de kust vermindert. 

Handpomp versus voetpomp

De meeste van de beste opblaasbare kajaks voor 3 personen worden geleverd met een of andere vorm van pomp om het opblaasproces te vergemakkelijken. Hoewel dit misschien niet de eerste factor is waar u rekening mee houdt, kan het ontwerp van die pomp een grote rol spelen in uw ervaring. 

Om te beginnen moet het relatief duidelijk zijn dat een dubbelwerkende (of dubbelwerkende) pomp de voorkeur verdient boven een enkelwerkende pomp. Dit type pomp duwt lucht in uw kajak terwijl u deze in beide richtingen beweegt, waardoor de tijd die nodig is om uw kajak op volledige druk op te blazen aanzienlijk wordt verkort. 

Hoewel u zich daar misschien niet al te veel zorgen over maakt, vinden wij dat voetpompen de voorkeur verdienen boven handpompen. Onze beenspieren zijn immers (over het algemeen!) veel sterker dan onze armspieren! 

En vergeet niet dat u uw armspieren traint terwijl u de hele dag peddelt. Je wilt jezelf dus niet verslijten tijdens het simpelweg opblazen van je kajak. 

Met een voetpomp kunt u het dubbele doen en een volledige lichaamstraining voor de dag krijgen. Wissel tussen de benen terwijl je je kajak opblaast en houd je armen fris voor een hele dag peddelen op het water! 

Gewicht

Hoewel opblaasbare kajaks een duidelijk voordeel hebben ten opzichte van hun stijve broeders als het om gewicht gaat, kan er nog steeds een aanzienlijke gewichtsvariatie bestaan ​​tussen opblaasbare kajaks. Gewicht speelt een grote rol bij het vervoeren van uw kajak. 

Als u bijvoorbeeld vanuit een voertuig werkt, wilt u waarschijnlijk uw kajak in de buurt van uw voertuig opblazen voordat u naar het water gaat. Hierdoor kunt u de pomp en eventuele andere spullen opbergen voordat u uw kajak ophaalt en op pad gaat voor de dag. 

U moet er zeker van zijn dat u zich op uw gemak voelt bij het dragen van het gespecificeerde gewicht van de kajak die u kiest. Afhankelijk van hoe ver je moet gaan, kan er een groot verschil zijn tussen de 25 en 45 pond, dus zorg ervoor dat je vertrouwd bent met het gewicht van de kajak die je kiest voordat je je aankoop voltooit! 

Driftsun Voyager opblaasbare kajak – opblaasbare tandemkajak voor 2 personen, inclusief 2 aluminium peddels, 2 gevoerde stoelen, dubbelwerkende pomp en reisrugzak

Elkton Outdoors Steelhead opblaasbare viskajak – Opblaaskajak voor één persoon, inclusief peddel, stoel, harde bevestigingspunten, opbergruimte voor bungee, stijve Dropstitch-vloer en spatbescherming

Sea Eagle SE370 3-persoons opblaasbare draagbare sportkajak met stoelen, peddels, voetpomp en draagtas

Sevylor Big Basin 3-persoons opblaasbare kajak met verstelbare stoelen en handgrepen, robuuste PVC-constructie voor robuust gebruik en Boston-ventiel voor eenvoudig opblazen/leeglopen

Driftsun Voyager opblaasbare kajak – opblaasbare tandemkajak voor 2 personen, inclusief 2 aluminium peddels, 2 gevoerde stoelen, dubbelwerkende pomp en reisrugzak

Driftsun Voyager opblaasbare kajak - opblaasbare tandemkajak voor 2 personen, inclusief 2 aluminium peddels, 2 gevoerde stoelen, dubbelwerkende pomp en reisrugzakDriftsun Voyager opblaasbare kajak - opblaasbare tandemkajak voor 2 personen, inclusief 2 aluminium peddels, 2 gevoerde stoelen, dubbelwerkende pomp en reisrugzak

Elkton Outdoors Steelhead opblaasbare viskajak – Opblaaskajak voor één persoon, inclusief peddel, stoel, harde bevestigingspunten, opbergruimte voor bungee, stijve Dropstitch-vloer en spatbescherming

Elkton Outdoors Steelhead opblaasbare viskajak - Opblaaskajak voor één persoon, inclusief peddel, stoel, harde bevestigingspunten, opbergruimte voor bungee, stijve Dropstitch-vloer en spatbeschermingElkton Outdoors Steelhead opblaasbare viskajak - Opblaaskajak voor één persoon, inclusief peddel, stoel, harde bevestigingspunten, opbergruimte voor bungee, stijve Dropstitch-vloer en spatbescherming

Sea Eagle SE370 3-persoons opblaasbare draagbare sportkajak met stoelen, peddels, voetpomp en draagtas

Sea Eagle SE370 3-persoons opblaasbare draagbare sportkajak met stoelen, peddels, voetpomp en draagtasSea Eagle SE370 3-persoons opblaasbare draagbare sportkajak met stoelen, peddels, voetpomp en draagtas

Sevylor Big Basin 3-persoons opblaasbare kajak met verstelbare stoelen en handgrepen, robuuste PVC-constructie voor robuust gebruik en Boston-ventiel voor eenvoudig opblazen/leeglopen

Sevylor Big Basin 3-persoons opblaasbare kajak met verstelbare stoelen en handgrepen, robuuste PVC-constructie voor robuust gebruik en Boston-ventiel voor eenvoudig opblazen/leeglopenSevylor Big Basin 3-persoons opblaasbare kajak met verstelbare stoelen en handgrepen, robuuste PVC-constructie voor robuust gebruik en Boston-ventiel voor eenvoudig opblazen/leeglopen

3-persoons opblaasbare kajak beoordelingen

1. Sea Eagle 370 Deluxe

Sea Eagle 370 Deluxe opblaasbare draagbare sportkajakkano voor 3 personen met peddelsSea Eagle 370 Deluxe opblaasbare draagbare sportkajakkano voor 3 personen met peddels

Controleer de prijs op Amazon
De Sea Eagle 370 Deluxe is een echte driepersoonskajak met een totaal draagvermogen van 650 pond. Het is met slechts 26 pond ook een van de lichtste opblaasbare kajaks die er zijn. 

Deze opblaasbare kajak is geschikt voor wildwaterklasse III en wordt geleverd met twee vierdelige aluminium kajakpeddels. Hij kan tot 1,1 PSI worden opgeblazen en wordt geleverd met een voetpomp waarmee u hem sneller kunt opblazen. 

Het beschikt over twee opblaasbare stoelen die kunnen worden aangepast om de perfecte hoeveelheid rugsteun te bieden naar uw voorkeur. Er is voldoende ruimte voor extra uitrusting in de boeg en achtersteven van deze kajak. 

De stoelen in de Sea Eagle 370 Deluxe kunnen worden verplaatst om plaats te bieden aan peddelaars van vele groottes. Deze kajak wordt ook geleverd met twee skegs aan de onderkant waardoor hij rechter kan varen en hogere topsnelheden kan bereiken. 

2. Sevylor groot bassin

Sevylor Big Basin 3-persoonskajak, blauwSevylor Big Basin 3-persoonskajak, blauw

Controleer de prijs op Amazon
De Sevylor Big Basin is twaalf voet, vijf centimeter lang en heeft een maximaal draagvermogen van 490 pond. Het heeft drie speciale stoelen die u kunt aanpassen om u comfortabel te houden. 

Het lichaam van deze kajak is voorzien van een robuuste PVC-constructie en is versterkt met een zeildoekbodem voor extra duurzaamheid tegen lekrijden. Het is een geweldige opblaasbare kajak voor gebruik op vlak water, of dat nu een rustig meer of een langzaam stromende rivier is. 

Het interieurontwerp van de Big Basin omvat drie afzonderlijke luchtkamers. Dankzij dit ontwerp kan de kajak voldoende lucht vasthouden om te blijven drijven als een kamer per ongeluk wordt aangetast. 

Deze kajak is ook voorzien van een spraycover, waardoor u droge plekken heeft voor uw uitrusting in de boeg en achtersteven. Het beschikt ook over een luchtdicht klepsysteem dat het opblazen gemakkelijk maakt en het leeglopen alleen mogelijk maakt als je dat echt wilt. 

3. Driftsun Rover 220

Driftsun Rover 220 opblaasbare tandemkajak Opblaasbare wildwaterkajak met hogedrukvloer en met EVA gevoerde stoelen, hoge rugsteun, Action Cam Mount, aluminium peddels en pompDriftsun Rover 220 opblaasbare tandemkajak Opblaasbare wildwaterkajak met hogedrukvloer en met EVA gevoerde stoelen, hoge rugsteun, Action Cam Mount, aluminium peddels en pomp

Controleer de prijs op Amazon
De Driftsun Rover 220 is een geweldig opblaasbaar voertuig voor twee volwassenen en een kind. Het is 12 voet, zes inch lang en heeft een maximaal draagvermogen van 600 pond. 

Met meerdere handvatten op de boeg, achtersteven en gangboorden van deze kajak is hij gemakkelijk te vervoeren en rond stroomversnellingen te vervoeren. Hij weegt slechts 28 pond en is geclassificeerd voor wildwater van klasse IV. 

Deze opblaasbare kajak beschikt over 1000 denier versterkte PVC-zijbuizen en een stevige zeildoekbodem die weerstand biedt tegen lekrijden en scheuren. Hij wordt ook geleverd met een luxe, dubbelwerkende handpomp en is in minder dan 10 minuten volledig opgeblazen. 

De Driftsun Rover 220 is klaar voor stroomversnellingen met in totaal 8 zelflozende afvoerpoorten en een camerabevestiging op de boeg om de actie vast te leggen. Hij wordt ook geleverd met twee verstelbare gewatteerde stoelen, twee aluminium kajakpeddels, een volgvin die aan de onderkant wordt gemonteerd en een compacte reistas. 

4. Driftsun Almanor

Driftsun Almanor 146 Opblaasbare recreatieve toerkajak voor twee volwassenen en één kind met met EVA gevoerde stoelen met hoge rugsteun, inclusief peddels, pomp en kinderzitjeDriftsun Almanor 146 Opblaasbare recreatieve toerkajak voor twee volwassenen en één kind met met EVA gevoerde stoelen met hoge rugsteun, inclusief peddels, pomp en kinderzitje

Controleer de prijs op Amazon
De neef van de Rover 220 is de Driftsun Almanor. Deze opblaasbare kajak is meer geschikt voor het gezin dat op zoek is naar een comfortabele rit voor recreatief peddelen op vlak water, maar presteert ook uitstekend tijdens lange peddeltochten.  

Het is een dertien voet kajak met een maximaal gewicht van 400 pond. De zijbuizen van deze kajak worden opgeblazen tot maximaal 1 PSI en de vloer wordt opgeblazen tot maximaal 2 PSI. 

De verhoogde druk op de bodem van de kajak verhoogt de stijfheid en verbetert de prestaties. De romp van deze kajak is versterkt met 600 denier polyester voor extra lekbestendigheid en UV-bescherming. 

De Driftsun Almanor wordt geleverd met twee verstelbare stoelen van EVA-schuim die u helpen een comfortabele positie te vinden op langere peddels. Deze kajak wordt ook geleverd met een vin met snelsluiting die op de romp kan worden gemonteerd, voetsteunen, twee kajakpeddels met twee messen en een reistas. 

5. Zeearend 330 Pro

Sea Eagle 330 Pro 2-persoons opblaasbare sportkajak-kanoboot met pomp en roeispanenSea Eagle 330 Pro 2-persoons opblaasbare sportkajak-kanoboot met pomp en roeispanen

Controleer de prijs op Amazon
De Sea Eagle 330 Pro wordt technisch vermeld als een tweepersoonskajak, maar met een draagvermogen van 500 pond kun je zeker twee volwassenen en een kleinere vaarder (of harige vriend) in deze kajak plaatsen. 

Deze opblaasbare kajak is geschikt voor wildwaterklasse III en weegt slechts 26 pond. Het beschikt over twee sprayskirts in de boeg en achtersteven waar u een kleine selectie droge uitrusting kunt opbergen. 

Deze kajak wordt geleverd met twee beweegbare stoelen die in verschillende posities kunnen worden aangepast. Hierdoor kunt u voldoende ruimte creëren voor peddelaars van veel verschillende groottes. 

De 330 Pro beschikt ook over twee skegs die aan de romp worden bevestigd om het volgen te vergemakkelijken en de algehele topsnelheid van deze kajak te verbeteren. Hij wordt ook geleverd met een voetpomp, twee aluminium kajakpeddels en een compacte draagtas. 

6. Elkton Outdoors Steelhead 150

Elkton Outdoors Steelhead opblaasbare viskajak - Opblaaskajak voor twee personen, inclusief peddels, stoelen, harde bevestigingspunten, bungee-opslag, stijve Dropstitch-vloer en spatbeschermingElkton Outdoors Steelhead opblaasbare viskajak - Opblaaskajak voor twee personen, inclusief peddels, stoelen, harde bevestigingspunten, bungee-opslag, stijve Dropstitch-vloer en spatbescherming

Controleer de prijs op Amazon
De Elkton Outdoors Steelhead 150 is gemaakt voor het avontuurlijke visserspaar dat klaar is om hun kleintjes les te geven in de touwen. Het is een opblaasbare kajak van 12 voet en 15 cm met een maximaal draagvermogen van 600 pond. 

Het beschikt over twee grote opbergruimtes in de boeg en achtersteven die zijn bedekt met gaas om uw spullen veilig te houden. Het wordt ook geleverd met meerdere zelflozende afvoerpoorten in de vloer die eenvoudig kunnen worden geopend om water uit de cockpit te verwijderen. 

Deze kajak is gemaakt van 1000 denier versterkt PVC-materiaal en de vloer is gestikt om voldoende stijfheid te bieden zodat u comfortabel kunt opstaan. Het beschikt ook over meerdere bevestigingspunten waarmee u uw selectie vis- of recreatieuitrusting kunt beveiligen 

De Steelhead 150 is geweldig voor zowel vlak als ruw water. Hij wordt geleverd met twee skegs voor een betere tracking, twee verstelbare gewatteerde stoelen, twee afneembare kajakpeddels, twee verstelbare voetsteunen, een handpomp met dubbele werking en een compacte reistas met schouderbanden voor gemakkelijker transport. 

7. Zeearend 420x

De Sea Eagle 420x is een gigantische opblaasbare kajak die geschikt is voor wildwaterklasse IV! Het is veertien voet lang en biedt een maximaal draagvermogen van maar liefst 855 pond. 

Deze kajak wordt geleverd met een voetpomp waarmee u hem in minder dan 10 minuten volledig kunt opblazen. Hij wordt geleverd met twee verstelbare stoelen met hoge rugleuning, zodat u de hele dag in een comfortabele peddelpositie kunt blijven zitten. 

Het is gemaakt van 1000 denier versterkt materiaal en de naden zijn viervoudig overlappend voor extra duurzaamheid. De vloer is ook aan elkaar gestikt voor extra stijfheid en een betere respons op uw peddelslagen. 

Omdat hij is gemaakt voor groot wildwater, beschikt de Sea Eagle 420x over in totaal 16 zelflozende afvoerkleppen die snel en eenvoudig kunnen worden geopend en gesloten. Hierdoor kunt u water uit de cockpit afvoeren voordat u uw volgende snelle run maakt. 

8. Elkton buitenshuis aalscholver

De Elkton Outdoors Cormorant opblaasbare kajak is technisch gezien een drie meter lange tandemvisskajak. Maar met een maximaal gewicht van 450 pond is het ook een geweldige optie voor het visserskoppel met een jonge, ambitieuze visser. 

Deze kajak wordt geleverd met een aantal functies die zijn ontworpen om het vissen gemakkelijker te maken. Het beschikt over twee scharnierende hengelhouders op beide dolboorden en nog eens vier gemonteerde hengelhouders voor trollen. 

Het is gemaakt van 1000 denier PVC-materiaal dat lekke banden kan weerstaan ​​en bestand is tegen scheuren als je per ongeluk een dolboord vasthaakt met een kunstaas. De bodem is ook versterkt met stevig zeildoekmateriaal om krassen te voorkomen als je deze kajak aan wal trekt. 

De Cormorant weegt slechts 27 pond en beschikt over een met gaas bedekt compartiment voor het opbergen van spullen in de boeg. Hij wordt ook geleverd met twee kajakpeddels met twee messen en twee verstelbare, gevoerde stoelen. 

9. Driftsun Voyager

De Driftsun Voyager is nog een opblaasbare kajak van tien voet die geweldig is voor een klein gezin of het peddelende stel met een avontuurlijke pup. Hij weegt slechts 27 kilo en wordt in minder dan vijf minuten opgeblazen met de meegeleverde dubbelwerkende handpomp. 

Deze kajak is gemaakt van stevig PVC-zeildoek en versterkt met een 840 denier gecoate nylon Oxford-stof bovenlaag. Deze combinatie maakt het bestand tegen UV-schade en vermindert de kans op lekke banden die de luchtkamers in gevaar brengen. 

Het heeft ook een ontwerp met een verhoogde boeg waardoor het beter presteert in schokkerig water. Deze extra hoogte in de boeg vermindert ook de hoeveelheid water die bij winderige en golvende omstandigheden in de cockpit spat. 

De Voyager beschikt ook over een verwijderbare volgvin waarmee u rechter kunt sturen en sneller kunt manoeuvreren in krappe ruimtes. Deze kajak wordt ook geleverd met twee verstelbare, gevoerde stoelen, twee aluminium kajakpeddels en een compacte reistas. 

10. Pekel-marinier

Dit is misschien wel de meest stabiele opblaasbare kajak op onze lijst. De opblaasbare kajak van Brine Marine is drie meter lang, maar ook maar liefst 37 centimeter breed, waardoor hij stabieler is naarmate je meer peddelaars erin stopt. 

Deze kajak heeft een maximaal draagvermogen van 550 pond en de vloer is gemaakt van een vijf centimeter dikke laag gestikt, hogedruk PVC-weefsel van maritieme kwaliteit. Dit is hetzelfde ontwerp als veel standup paddleboards, waardoor deze kajak extra stabiel is. 

Het is echter een van de zwaardere kajaks op onze lijst, met een gewicht van 45 pond. Maar hij beschikt wel over voldoende stijfheid om in de cockpit overeind te blijven. 

Het is ook een van de weinige opblaasbare kajaks voor 3 personen die een jaar garantie op lekkage biedt. De opblaasbare kajak van Brine Marine wordt ook geleverd met twee opklapbare stoelen, twee aluminium peddels, een tweetraps opblaaspomp, een reparatieset en een compacte opbergtas. 

De Sea Eagle 420x met Pro-pakket is onze topkeuze voor de beste opblaasbare kajak voor 3 personen. Hij beschikt over een van de hoogste gewichtscapaciteiten van alle opblaasbare kajaks die er zijn en kan grote wildwaterstroomversnellingen aan. 

Deze kajak is een goede keuze vanwege zijn veelzijdigheid. De ene dag kunt u genieten van een rustige dag recreatief peddelen en de volgende dag overstappen op stroomversnellingen van klasse IV. 

Het wordt ook geleverd met twee opbergtassen die hun eigen speciale plek aan boord hebben. Deze tassen geven je een droge plek om spullen op te bergen als je een meerdaagse riviertocht maakt. 

Het 420x Pro-pakket bevat ook een inschuifbare, naar achteren geschoven scheg. Deze scheg is essentieel om rechtuit te peddelen als er harde wind opsteekt of als je te kampen hebt met sterke zeestromingen. 

Bovendien is deze kajak extreem duurzaam. Dit is essentieel bij het peddelen in zwaar wildwater of bij het plannen van een langere kajaktocht, en het is moeilijk om een ​​kajak te verslaan die het gewicht van een Jeep Wrangler kan dragen.

Hoewel de Sea Eagle 420x een van de duurdere opblaasbare kajaks op onze lijst is, is hij veruit de meest veelzijdige. Er zijn maar weinig andere opblaasbare kajaks die alles aankunnen, van snel wildwater tot winderige oceaanomstandigheden!

Genoten van de beste opblaasbare kajaks voor 3 personen ? Deel het met je vrienden zodat ook zij de KayakHelp-reis kunnen volgen.