Bij het kopen van een kajak is het van cruciaal belang dat u er een met de juiste lengte kiest.

Vooral twee meter lange kajaks zijn, hoewel zeldzaam, populair onder sommige beginnende kajakkers en kajakkers die op zoek zijn naar iets met extra manoeuvreerbaarheid.

Vanwege het kleinere formaat van twee meter lange kajaks (vergeleken met grotere exemplaren van bijvoorbeeld drie meter lang), is het gemakkelijk om ze te manoeuvreren.

Twee meter lange kajaks zijn ook geweldig voor rivieren en wildwaterraften, omdat ze zo gemakkelijk te draaien zijn, waardoor ze ook geweldige speelboten zijn.

In dit artikel zullen we de vier beste twee meter lange kajaks verkennen.

Laten we erop ingaan.

1. Pyranha Loki

De Pyranha Loki is eigenlijk verkrijgbaar in verschillende maten: klein, middelgroot en groot. De kleine en middelgrote maten zijn 1,80 meter lang, terwijl de grote maat 1,80 meter lang is.

Er zijn nog meer verschillen tussen de kleine en middelgrote maten. Het kleine formaat heeft bijvoorbeeld een kleinere breedte, minder volume en een lichter gewicht dan het middelgrote formaat, ondanks dat ze allebei dezelfde lengte hebben.

De Loki weegt slechts 32-25 pond (afhankelijk van de grootte), waardoor het een perfecte lichtgewicht kajak is.

Deze kajak is perfect voor tricks en stroomafwaarts kajakken. Hij is licht en wendbaar en navigeert gemakkelijk door draaikolken.

Het is ook geweldig voor het maken van radslagen op het water, inclusief langzaam draaiende radslagen.

Door het kleine formaat kun je snel van richting veranderen, ook in stroomversnellingen. Mocht u onverhoopt toch kapseizen, dan kunt u dankzij het ontwerp van deze kajak zonder veel moeite weer rechtop rollen.

Niet alleen dat, maar het is ook geweldig voor verticaal kajakken, als dat jouw ding is, wanneer je een draaikolk of een gat tegenkomt.

Wat het ontwerp betreft, zul je de scherpe, scherpe uiteinden, de doorlopende rocker en de vergevingsgezinde randen opmerken. Met een gevoerde zitting en handgrepen is hij bovendien verrassend comfortabel.

Hoewel het niet bepaald een speelboot is, is het behoorlijk dichtbij, terwijl het ook langzamere trucs mogelijk maakt, zoals langzaam draaiende radslagen.

Als je op zoek bent naar iets leuks om mee te spelen, dan is dit de boot voor jou!

2. Kano's en kajaks in de oude binnenstad Heron Junior recreatieve kajak

Deze kajak is zeven voet en vijf centimeter lang. Het is een jeugdkajak, dus als je op zoek bent naar iets voor je kinderen, is dit een goede keuze.

Het wordt geleverd in een prachtige fotische kleur (er is ook een zonsopgangkleur beschikbaar) en is gemaakt van een enkellaagse polyethyleen romp die licht en toch duurzaam is. Met een gewicht van slechts 26 kilo is deze kajak wendbaar en ongelooflijk gemakkelijk te manoeuvreren, dus het zal voor uw kind niet moeilijk zijn om ermee te navigeren.

Het wordt geleverd met een gewatteerde en voorgevormde zitting die is ontworpen om op het lichaam van een kind te passen, evenals een lichtgewicht schuimrubberen staaf.

Om de kajak te vervoeren, kunt u gebruik maken van de handvatten aan de boeg en achtersteven.

De kajak ondersteunt het Tag along Tow-systeem van Old Town Canoe, een sleepsysteem waarmee ouders hun kinderen naar de kust kunnen slepen als ze het peddelen beu zijn.

Het wordt echter afgeraden om de sleeplijn te gebruiken in water dat niet rustig is. Ga in ieder geval niet met uw kind kajakken als de weersvoorspellingen slecht zijn, omdat dit niet veilig is.

Ondanks dat hij licht van gewicht is, ondersteunt de kajak een draagvermogen van 89 pond (exclusief de boot zelf), wat voldoende is voor de meeste jongeren.

Van de weinige kajaks op de markt die tussen de twee en tweeënhalve meter lang zijn, is dit de beste voor jongeren.

3. Pyranha-rebel 7

De Pyranha Rebel is een andere twee meter lange kajak die is ontworpen voor jongeren. Het heeft een gewicht van 27,5 pond en een draagvermogen van maximaal 110 pond, wat genoeg zou moeten zijn voor uw kind.

De breedte is 22 inch.

Met een responsieve romp is deze wendbare kajak gemakkelijk te manoeuvreren en perfect voor beginnende kajakkers.

Het is momenteel verkrijgbaar in een interessante Red Rock-kleur, een combinatie van rood en zwart. Twee andere kleuren, Smoking Gecko en Fire Ant, zijn momenteel uitverkocht, maar je kunt altijd terugkomen om te zien of ze weer op voorraad zijn.

Het goede nieuws is dat je via Shop Pay in vier termijnen kunt betalen. Er is geen kredietcontrole vereist; er wordt alleen een zachte kredietcontrole uitgevoerd die geen invloed heeft op uw kredietscore om te zien of u in aanmerking komt.

4. Kayaks2Fish NextGen 7 Viskajakpakket

Deze 2 meter lange kajak is vervaardigd door Kayaks2Fish, maar is gevestigd in Australië. Als je in Australië woont, is dit een goede optie.

Het is geweldig voor alle soorten kajakken, inclusief recreatief kajakken. Het is ook geschikt voor alle soorten water, inclusief rivieren, meren en dammen, en wordt geleverd met een lichtgewicht peddel en peddelriem.

Ondertussen heeft de zitting een comfortabele rugleuning en kussen, waardoor je een hele tijd kunt kajakken zonder moe te worden.

Er zijn voor- en achterhandgrepen ingegoten, waardoor deze kajak gemakkelijk te vervoeren is. Ook zijn er ingebouwde hengelhouders, waarmee u uw hengels kunt opbergen.

Vergeet niet dat dit een viskajak is.

Er is ook een opbergluik, waar u uw visuitrusting en uitrusting kunt opbergen. Deze bevindt zich aan de voorkant van de kajak en is gemakkelijk bereikbaar vanaf de stoel vanwege het kleine formaat van de kajak.

Daarnaast is er achterin een open opbergruimte, waar je spullen zoals een koelbox in kunt vastbinden.

Het heeft een totale lengte van iets meer dan 86 inch (ongeveer 7'1 “).

Conclusie

Het is behoorlijk moeilijk om twee meter lange kajaks te vinden, omdat er niet veel op de markt zijn.

Jeugdkajaks zijn meestal zo'n 1,80 meter lang, terwijl de meeste volwassenen de voorkeur geven aan veel langere kajaks, omdat kajaks van 2,5 meter vrij beperkt zijn qua stabiliteit en prestaties.

Toch zijn er een paar op de markt, en we hebben ze hier vermeld. Mogelijk vindt u ook andere opties bij lokale winkels en filialen van ketens zoals Walmart, Target en Dick's Sporting Goods.

Deel op Pinterest