BESTE KAYAKVERLICHTING VOOR NACHTPADDELEN EN VISSEN

BESTE KAYAKVERLICHTING VOOR NACHTPADDELEN EN VISSEN

Als je het gevoel wilt hebben dat je de enige persoon op het water bent, is een nachtpeddel de oplossing! Het is een van de weinige keren dat je enkele van de populairste recreatiemeren van het land helemaal voor jezelf kunt hebben. 

Kajakkers moeten er bijna altijd voor zorgen dat ze zichtbaar zijn voor andere watersporters. Dit geldt ongeacht of u overdag of ‘s nachts gaat peddelen. 

Als u een fervent kajakvisser bent, weet u waarschijnlijk dat bepaalde vissoorten ‘s nachts actiever zijn dan overdag. Maar als je eenmaal een vis aan hebt, heb je wat extra licht nodig om de volgende stappen uit te voeren. 

Of je nu een recreatieve kajakker bent of een ervaren visser, een kajaklamp is een essentiële aanvulling op je uitrustingsarsenaal. Om te beginnen wordt het veel gemakkelijker om meer te peddelen bij weinig licht.

Maar als het om uw veiligheid gaat, zijn kajakkers wettelijk verplicht om enige vorm van licht op hun waterscooter te hebben als ze ‘s nachts peddelen. Deze voorschriften verschillen van staat tot staat, maar je hebt zeker een of andere vorm van kajaklicht nodig voor nachtelijke peddels, ongeacht waar je woont. 

Jargonbreker

Eerlijk gezegd zijn kajaklichten vrij eenvoudig. Maar er zijn verschillende belangrijke termen die je in de rest van dit artikel tegenkomt en die we hier graag even willen definiëren!

LED

LED staat voor ‘˜light-emitting diode’. Oorspronkelijk waren deze lampen erg duur toen ze voor het eerst in de jaren zestig in gebruik werden genomen 

In de loop der jaren is de technologie echter vooruitgegaan en zijn LED-lampen veel betaalbaarder geworden. Ze zijn ook een van de efficiëntere verlichtingsbronnen die er zijn, en daarom gebruiken kajaklampen ze bijna uitsluitend. 

Diffusielens

Een diffusielens verstrooit het licht en maakt het tegelijkertijd zachter. Dit type lens wordt vaak gebruikt in kajakverlichting omdat het het LED-licht beter zichtbaar maakt en ook helpt te voorkomen dat naderende waterscooters worden verblind door het licht te verzachten. 

Klembevestigingen

Klembevestigingen zijn een manier om een ​​lamp aan uw kajak te bevestigen. Ze zijn meestal ontworpen om over de dolboorden van uw kajak te worden geplaatst en vervolgens op hun plaats te worden geschroefd of anderszins vast te draaien. 

Bakboord en Stuurboord

Bakboord en stuurboord verwijzen naar de zijkanten van een waterscooter. Terwijl de zijkanten van een kajak de ‘~gunwales’ worden genoemd, worden bakboord en stuurboord gebruikt om aan te geven welke kant je bedoelt. 

Ze worden vaker gebruikt op grote vliegdekschepen en marineschepen om verwarring te voorkomen, omdat niet alle bemanningsleden naar de boeg (voorkant) van het schip kijken als er aanwijzingen worden gegeven. 

Bakboord en stuurboord verwijzen altijd naar dezelfde kant van het schip en veranderen niet op basis van de richting waarin u kijkt. Er is eigenlijk een kort en interessant verhaal over hoe bakboord en stuurboord hun naam kregen !

Deze termen worden bij sommige kajaklampen gebruikt om u te helpen beslissen waar u ze wilt monteren. Wanneer u met uw gezicht naar de boeg van uw kajak kijkt, bevindt de bakboordzijde zich aan uw linkerkant en de stuurboordzijde aan uw rechterzijde. 

Eén manier om dit te onthouden en overzichtelijk te houden, is door te onthouden dat ‘poort’ en ‘links’ hetzelfde aantal letters bevatten. Door eliminatieproces is de stuurboordzijde dan het tegenovergestelde! 

Koopgids

Gelukkig zijn kajaklampen niet zo zwaar als sommige andere kajakaccessoires. Niettemin gebruiken we dit gedeelte om in te gaan op de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een kajaklamp. 

Lichte typen

Kajakverlichting kan grotendeels in twee typen worden onderverdeeld. Er zijn draagbare kajaklampen en lampen die zijn ontworpen om op het dek van uw kajak te worden gemonteerd (dwz op het dek gemonteerde lampen). 

Handbediend

Draagbare kajaklampen zijn gemiddeld veel kleiner dan hun tegenhangers op het dek. Ondanks hun naam worden de meeste van hen geleverd met een soort koord of clip waarmee je deze aan je kajak of PFD kunt bevestigen. 

Het belangrijkste voordeel van een draagbare kajaklamp is het gewicht en het compacte ontwerp. Dit type lamp is eenvoudig op de gewenste plek te bevestigen en zit niet in de weg tijdens het peddelen. 

Op het dek gemonteerd

Op het dek gemonteerde kajaklampen worden met behulp van verschillende mechanismen aan het dek van uw kajak bevestigd. Sommige worden geleverd met klembevestigingen en andere maken gebruik van zuignaptechnologie om ze op hun plaats te houden. 

Het grote voordeel van een op het dek gemonteerde kajaklamp is dat deze 360 ​​graden zicht kan bieden. Dit is een vermogen dat de meeste draagbare kajaklampen eenvoudigweg niet kunnen evenaren. 

Montagesystemen

Zoals we zojuist vermeldden, worden de meeste kajaklampen op uw vaartuig gemonteerd met behulp van zuignaptechnologie of klembevestigingen. Maar sommige zijn compatibel met een GearTrac of montageaccessoire. 

Zuigmontage

Kajaklampen met zuignap zijn licht van gewicht en gemakkelijk te gebruiken. Veel op zuigkracht gemonteerde kajaklampen behoren ook tot de meest betaalbare beschikbare kajaklampopties. 

Het nadeel van op een zuignap gemonteerde kajaklampen is echter dat ze na verloop van tijd hun zuigkracht verliezen. Veel op zuigkracht gemonteerde kajaklampen hebben ook moeite met poreuze, oneffen of vuile oppervlakken. 

Klembevestigingen

Op klem gemonteerde kajaklampen bieden de beste grijpkracht van alle soorten montagesystemen. De kans is groot dat ze op hun plaats blijven, ongeacht de omstandigheden die u tegenkomt op het water (of terwijl u uw kajak naar de kust sleept). 

Maar aan de andere kant zijn op een klem gemonteerde kajaklampen doorgaans zwaarder en omvangrijker dan hun op een zuignap gemonteerde broeders. Dit maakt ze minder dan ideaal voor peddeltochten over lange afstanden. 

GearTrac

De GearTrac-optie biedt veel meer veelzijdigheid dan varianten met zuig- en klemmontage. Dit is de beste optie voor iedereen die de ultieme vrijheid wil om de opstelling van zijn kajakverlichting aan te passen. 

Het nadeel van een GearTrac is echter dat er een ingeschroefde montageplaat voor nodig is om hem op zijn plaats te bevestigen. Alleen de meest ervaren kajakkers zullen zich op hun gemak voelen om in hun kajak te boren om een ​​GearTrac te installeren, omdat u er zeker van moet zijn dat u deze gaten weer dichtmaakt zodra de GearTrac is geïnstalleerd. 

Is het waterdicht?

Het zou vrij duidelijk moeten zijn dat een lamp die gemaakt is om te kajakken waterdicht moet zijn. Maar er zijn natuurlijk verschillende mate van waterdichtheid en niet alle kajaklampen zijn op dit front hetzelfde. 

Om te beginnen zul je moeite hebben om een ​​kajaklamp te vinden die niet bestand is tegen onderdompeling tot een diepte van minstens een meter. Er zijn echter veel kajaklampen die bestand zijn tegen onderdompeling tot zeer extreme diepten. 

Hoewel u zich misschien geen zorgen hoeft te maken over het terughalen van een kajaklamp die verdwaalt in meer dan 30 meter water, zijn er zeker enkele die dergelijke onderdompelingen kunnen weerstaan. En als u in een bijzonder regenachtig gebied woont, kan deze mate van waterdichtheid essentieel zijn om uw kajaklamp functioneel te houden. 

Voordat u door de onderstaande kajakverlichtingsopties bladert, moet u even de tijd nemen om vertrouwd te raken met het IP-waterdichte classificatiesysteem . Dit is een veelgebruikte standaard voor het beoordelen van de mate van ‘~Ingress Protection’ voor waterdichte telefoonhoesjes, droge tassen en andere items waarvan u erop kunt vertrouwen dat ze droog blijven! 

Beste kajakverlichtingrecensies

1. YakAttack VISICarbon Pro 360

YakAttack VISICarbon Pro 360 graden LED-kajakviszichtvlagYakAttack VISICarbon Pro 360 graden LED-kajakviszichtvlag

Controleer de prijs op Amazon

De YakAttack VISICarbon Pro 360 is zowel een vlag als een LED-lamp in één. Dit is een geweldige oplossing om aan uw kajak te bevestigen en uw zichtbaarheid te verbeteren, zowel overdag als ‘s nachts.

Deze kajaklamp is voorzien van SilentSlip-schuim op het handvat. Hierdoor past hij naadloos in de meeste verzonken en buisvormige hengelhouders. 

De vlaggenmast van deze lamp kan worden uitgeschoven tot 48 inch en kan worden ingeklapt tot slechts 14 inch als je hem niet nodig hebt. Het is ook compatibel met YakAttack MightyMount en GearTrac-technologie, hoewel deze accessoires niet in het pakket zijn inbegrepen. 

Het licht op de VISICarbon Pro 360 is een LED die gebruik maakt van AAA-batterijen. Hij gaat tot 100 uur mee op één set batterijen en de lamp zelf heeft een levensduur van maximaal 10.000 uur. 

2. Kayalu Kayalite

Kayalu Kayalite draagbaar helder wit led-kajaklichtKayalu Kayalite draagbaar helder wit led-kajaklicht

Controleer de prijs op Amazon
De Kayalu Kayalite is uitgerust met een helder wit LED-licht met een met titanium doordrenkte diffusielens. Dit lampje gaat tot 100 uur mee op drie AA-alkalinebatterijen. 

Deze kajaklamp is volledig gemaakt van componenten van maritieme kwaliteit. Het is een drijvend licht dat bestand is tegen de druk van een onderdompeling tot op 300 meter diepte. 

De Kayalite kan op meerdere manieren aan uw kajak worden bevestigd. U kunt de stalen clip en de nylon gecoate spankabel van de lamp gebruiken om hem aan een oog of padoog op het dek van uw kajak te bevestigen. 

Als uw kajak geen oogje bij de hand heeft waar u uw licht wilt hebben, kan de Kayalite worden gecombineerd met Kayalu’s roestvrijstalen oogboutset of het Kayalite/Eyebolt-combinatiepakket. Hiermee kunt u hem aan uw kajak bevestigen voor uw volgende nachtelijke uitje. 

3. Innovatieve verlichting Draagbare LED-booglamp

Innovatieve verlichting - 560-1110 Draagbare LED-booglamp met zuignapInnovatieve verlichting - 560-1110 Draagbare LED-booglamp met zuignap

Controleer de prijs op Amazon
De draagbare LED-boeglamp van Innovative Lighting kan aan de boeg van uw kajak worden gemonteerd om u te helpen navigeren en uw zichtbaarheid op het water te verbeteren. Dit licht maakt gebruik van zuignaptechnologie om het aan het dek van uw kajak te bevestigen. 

Deze kajaklamp heeft een gegoten constructie uit één stuk die het aantal onderdelen vermindert dat na verloop van tijd kan verslijten of kapot gaat. Het is ook uitgerust met schokbestendige neopreenaccenten die de algehele duurzaamheid van deze lamp verbeteren. 

De veelkleurige LED-lamp die in deze lamp wordt gebruikt, heeft een levensduur van maximaal 100.000 uur. De lamp zelf werkt op vier AA-batterijen, die niet in de verpakking zijn inbegrepen. 

De draagbare LED-booglamp is ontworpen om 90% minder energie te gebruiken dan vergelijkbare gloeilampen. De neopreen accenten op deze lamp maken hem bovendien waterdicht!

4. UST See-Me 1.0

UST See-Me 1.0 Waterdicht 20 Lumen Steady-On LED-licht voor noodgevallen, kamperen, wandelen en buitenlevenUST See-Me 1.0 Waterdicht 20 Lumen Steady-On LED-licht voor noodgevallen, kamperen, wandelen en buitenleven

Controleer de prijs op Amazon
De UST See-Me 1.0 is een draagbare kajaklamp die u het beste aan uw PFD of aan het handvat van uw kajak kunt bevestigen. Met een lengte van minder dan vijf centimeter en een breedte van twee centimeter is het een van de meest compacte kajaklampen op onze lijst. 

Deze kajaklamp is uitgerust met een LED-lamp van 20 lumen die werkt op twee AAA-batterijen. De behuizing die de LED-lamp van de lamp beschermt, is waterdicht voor onderdompeling tot 1 meter. 

De hele lamp en de behuizing wegen in totaal slechts 1,8 gram. Deze lamp kan eenvoudig op de gewenste locatie worden bevestigd met behulp van een koord met klittenbandsluiting. 

De UST See-Me 1.0 is uitgerust met een “onbreekbare” behuizing en de lamp zelf gaat tot 17 uur mee. Het licht gaat gemakkelijk aan en uit met een draaibare dop en het licht is helder genoeg om op een heldere nacht zichtbaar te blijven op afstanden tot 5,5 km. 

5. Shoreline Marine draagbare LED

Shoreline Marine draagbare LED-klem op navigatielichtcomboShoreline Marine draagbare LED-klem op navigatielichtcombo

Controleer de prijs op Amazon
De Portable LED-lamp van Shoreline Marine kenmerkt zich door geweldig vakmanschap. Dit is een klembare kajaklamp die wordt geleverd met alle hardware die je nodig hebt om de klembevestigingen aan je kajak te bevestigen. 

Omdat hij wordt geleverd met dubbele klembevestigingen, kan deze kajaklamp aan de boeg of achtersteven van uw kajak worden bevestigd. Hij wordt geleverd met twee lampjes (rood en wit), zodat u beide uiteinden van uw waterscooter kunt markeren. 

Beide lampen werken op drie AAA-batterijen die niet zijn meegeleverd. De LED-lampen verbruiken een zeer lage stroomsterkte, waardoor ze beschikken over een uitzonderlijk lange levensduur van de batterij. 

Met de Shoreline Marine Portable kajaklamp kunt u eenvoudig permanent licht toevoegen aan uw kleine waterscooter. Het vakmanschap zorgt ervoor dat deze lamp een lange levensduur heeft en het kan ook een geweldig cadeau zijn voor een geliefde! 

Conclusie

Dit zijn dus enkele van de beste kajaklampen voor nachtelijk peddelen en vissen.

Bekijk ze allemaal om erachter te komen welke het beste bij u past.